Status

Onderhoudsmodus ingeschakeld.

Oostduinkerke

Oostduinkerke is een rustige kustplaats aan de Vlaamse kust te midden van 97 hectare aan duinen. Dit prachtig duingebied is een beschermd natuurgebied. Liefhebbers kunnen dan ook volop genieten van de specifieke flora en fauna die thuis horen bij het duinlandschap. Andere troeven zijn het charmante dorp dat de folklore in ere houdt en het Nationaal Visserijmuseum.

Oostduinkerke is de enige kustgemeente ter wereld waar je garnaalvissers te paard aan het werk kan zien. Een prachtig schouwspel! In de laatste week van juni vindt het garnalenfestival plaats. De garnalenparade wordt gehouden in de straten van Oostduinkerke, geleid door ‘Mieke Garnaal’ en haar dames.

Het zandstrand van Oostduinkerke is bij eb bijna een kilometer breed en het strekt helemaal tot het Franse Duinkerke. Een mooie plek om van de zon te genieten, zandkastelen te bouwen of het strand te verkennen. Het strand is ideaal voor parakarten en het rijden met een zeilwagen vanwege de lengte (30 kilometer tot Duinkerke), de helling en de afwezigheid van strandopgangen.