De Panne

De Panne is dé vierseizoenen gemeente. Een winterse strandwandeling met een lekkere warme wafel achteraf, of een lentefietstocht in het rustige hinterland met tussenstop in een karakteristiek cafeetje... De Panne is zoveel meer dan zonnebaden op het strand!

De Panne is omringd door het strand en prachtige natuurgebieden, een uniek decor voor de mooiste wandelingen, kort of lang. Ga op stap in het uitgestrekte Westhoekreservaat, de waardevolle fossiele duinen van Cabour of in de Oosthoekduinen. Dankzij het brede strand zonder golfbrekers is deze kustgemeente de bakermat van de spectaculaire zeilwagensport.

De Panne en kinderen, dat is als twee handen op één buik. Speel samen met het gezin de unieke, digitale citygame 'Rosalie', ontdek het boerderijleven op de kinderboerderij, amuseer je te pletter op de speelpleinen of bouw het grootste zandkasteel op het strand.

Plopsaland is het park bij uitstek voor een dagje uit met de hele familie. Het park is opgebouwd rond de bekende tv-figuren Samson & Gert, Kabouter Plop, Mega Mindy, Piet Piraat en veel meer! Het is de plek waar de kinderen hun helden in hun eigen leefwereld kunnen ontmoeten.
Met Mayaland is er ook aan de allerkleinsten gedacht. Het indoor-gedeelte ('all-weather') van het pretpark heeft attracties speciaal voor hen.
Dagelijks zijn er ook verschillende shows. Een bezoekje aan het park mag dus zeker niet ontbreken tijdens je vakantie in De Panne.