Zurück

Provinciedomein RaversydePrint

Share: 

ATLANTIKWALL
Wandel door twee Wereldoorlogen in bunkers en loopgraven ...
De meer dan zestig bunkers, observatieposten en geschutstellingen, verbonden door twee kilometer open of onderaardse gangen, vormen samen één van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie ‘Atlantikwall’. Deze werd door de Duitsers gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog van de Frans-Spaanse grens tot in Noorwegen. Op het domein bevindt zich ook de enige bewaarde Duitse kustbatterij uit de Eerste Wereldoorlog. Het Memoriaal Prins Karel houdt de herinnering aan Prins Karel levend, die zich na zijn regentschap (1944 - 1950) vestigde op het domein vestigde.

ANNO 1465
Een middeleeuws vissersdorp herleeft na 500 jaar…
Stap binnen in het leven van de 15de-eeuwse vissersfamilies van Walraversijde. Drie woningen en een bakkerij werden heropgebouwd met ter plaatse opgegraven bakstenen. Alle aanwezige huisraad en voorwerpen zijn waarheidsgetrouwe replica’s. De stemmen van de middeleeuwse bewoners begeleiden de bezoekers via de audiogids door deze unieke site. In het bijbehorend museum vind je de originele opgegraven voorwerpen en wordt het leven van de bewoners verder toegelicht.

NATUURPARK
50 hectare unieke natuurbeleving aan de Kust…
Raversyde is een uniek stukje natuur aan onze Kust. Het domein ligt gedeeltelijk in beschermd duingebied en met een oppervlakte van bijna 50 hectare biedt het de bezoekers een prachtig kader om wandelend te ontdekken.

Deze attractie met korting bezoeken?
Druk meteen je gratis Kustpas af via www.kustpas.be/home/register

Open:
17.03 - 11.11.2018: elke dag

Prijzen:
Atlantikwall
Volwassenen: € 8
Reductietarief: € 6
ANNO 1465: € 6
Reductietarief: € 5
Combiticket (2 musea): € 10
Reductietarief (2 musea): € 8

Im Freien
Museum
Provinciedomein Raversyde
Nieuwpoortsesteenweg 636
8400  Oostende
Belgien
Email: 
info@raversyde.be
Telefon: 
+32 59 70 22 85
Handy: